Loading Laddar...
 

HALKBANA BOKA HÄR!!!

Klicka på länken så kommer du direkt till E-handel

https://www.jamtlandstrafikskola.se/e-handel/?mode=courses

Riskettan B

Riskettan B (även kallad Riskutbildning del 1 eller Riskkurs del 1) är en av de två obligatoriska riskutbildningarna som ingår i utbildningen för B-körkort.
Del 2 är den praktiska Halkbanan, men det spelar ingen roll vilken ordning de görs.

Riskettan är en teoretisk kurs som genomförs här hos oss på Jämtlands Trafikskola i en grupp om max 16 elever. Inga förkunskaper krävs men vi rekommenderar att eleven påbörjat sin körning för att kunna relatera till olika trafiksituationer. Syftet med kursen är att eleven skall bli mer medveten och kunna reflektera över vilka risker som faktiskt finns i trafiken, och framförallt vad man kan göra för att förebygga eller undvika dom helt. Alkohol, droger, trötthet, rattsurf och grupptryck är några exempel.

Under kursen behandlar vi ämnen som kan vara känsliga. Någon i gruppen har kanske förlorat en närstående i en trafikolycka eller varit med om en själv. Tänk på att visa hänsyn och att det som sägs under kursen kan stanna inom gruppen. Unga förare mellan 18-24 år är idag överrepresenterande i olycksstatistiken och det är främsta anledningen till att denna kursen är så viktig och obligatorisk för alla nya körkortstagare.  

Det kommer inte vara något skriftligt test för att bli godkänd utan det viktiga är att man är deltagande i de uppgifter och diskussioner som uppkommer. Vi rapporterar godkänd kurs direkt till Transportstyrelsen.

Kursen är 3 timmar + rast (ca 3,5-4 timmar totalt)
Ta med giltig legitimation till kursen, material fås här.
Vi bjuder på smörgås och kaffe/dricka/choklad i pausen.